Een nieuw TOPdesk seizoen, en wel 4 keer zo lang als hiervoor. Ben jij klaar voor de strijd?

Petitie Pietie, Caster Manager | CEO

TOPdesk Hero League seizoen 3 gaat van start!

Na het succes van de eerste twee seizoenen kondigen we bij deze een derde seizoen van de TOPdesk Hero League (2v2) aan. Dit derde seizoen zal niet bestaan uit 1 keer 10 weken, maar 4 keer 10 weken. 4 splits en 1 uiteindelijke major. De totale prijzenpot zal bestaan uit 2000 euro. Kijk zeker de rest van de post als je alle details wilt weten!

Al 2 seizoenen hebben wij succesvol mogen samenwerken met TOPdesk. Via EsportsGameArena en het platform van Esports Nederland hebben wij in totaal al meer dan €1000,- aan prijzengeld mogen uitkeren. Dit keer pakken wij het nog grootser aan! Gebaseerd op het systeem van RLCS Season X wordt dit het langste seizoen van de TOPdesk Hero League tot nu toe!

Verloop van het toernooi

Vanaf deze woensdag 19 mei zullen we starten met de spring split, deze spring split zal gevolgd worden door de summer split, fall split en winter split. Na de winter split zal er een heuse major worden gehouden. Een normale split bestaat uit 8 weken van kwalificaties die leiden naar de uiteindelijke play-offs.

Nu zou jij je kunnen afvragen, hoe kom ik in deze major? Het antwoord is heel simpel, in de play-offs kun je punten ontvangen. Deze punten zullen uiteindelijk bepalen welke beste 16 teams mogen meedoen.

Iedere split zullen wij ook gebruik maken van een ander format in de play-offs, om het voor spelers zo leuk en verfrissend mogelijk te houden.

Roster switches

Een team moet bestaan uit minstens 2 spelers en maximaal 3 spelers over het gehele seizoen. 

Tijdens een kwalificatie moeten alle teams 2 spelers van het roster aangeven die de komende kwalificatie gaat spelen (dit kan via het platform van Esports Nederland). Een sub inschakelen tijdens een kwalificatie is dus niet mogelijk. Tijdens de playoffs kan het team alle 3 de spelers inschakelen.

Teams hebben het recht om na elke split 1 speler te vervangen uit hun roster. Hierbij valt 1 speler weg uit het roster en mag men een nieuwe speler toevoegen. Verdere roster changes buiten de 1e zal leiden tot een deductie van punten op zowel de major points als split points. Hierbij zal per roster change een deductie van 50% van major points en 50% van split points uitgedeeld worden.

Summer split

Aangezien deze summer split korter is dan alle andere splits, zullen wij alleen voor deze split geen puntensysteem hanteren. Iedere week (in totaal 8) zal dus bestaan uit een qualifier. Alleen de eerste plaats van de qualifier plaatst zich voor de play-offs.

Deze qualifiers zullen bestaan uit een double-elimination bracket.

De play-offs van de summer split zal hetzelfde format hanteren als die van de fall split van RLCSX. Vanuit een swiss stage zullen de beste 4 naar een single-elimination gaan, om uiteindelijk te bepalen wie er zich de summer split winner mag noemen!

Prijzenpot

Omdat we een groot seizoen draaien, zullen wij een grotere prijzenpot hebben dan de afgelopen 2 seizoenen. Dit gesponsord door TOPdesk!

Spring split playoffs  (11 Juli 2021) - €200,-

Summer split playoffs (2 & 3 Oktober) - €300,-

Fall split playoffs (18 & 19 December) - €300,-

Winter split playoffs (19 & 20 Maart) - €300,-

Major (2 & 3 April) - €900,-

Meedoen?

Schrijf je dan in via deze link: RocketBenelux.com/TOPdesk