Rocket Benelux presenteert haar €3.000,- Summer Showdown-toernooi.

Petitie Pietie, Caster Manager | CEO

Rocket Benelux Summer Showdown!

Rocket Benelux gaat in het off-season een heuse Summer Showdown organiseren! Door middel van een open en closed qualifier zullen 10 teams in de uiteindelijke league play strijden om een prijzenpot van 3.000,- euro. Benieuwd naar de volledige opzet? Lees dan vooral even de stukken hieronder!

Aangezien RLCS Season X na de regional championships is afgelopen, zullen we een tijdje het alleen moeten doen met onze masters en topdesk hero league. Om het gemis en vooral de pijn van het gemis een beetje te verzachten gaan wij in het off-season de Rocket Benelux Summer Showdown organiseren. Dit toernooi gaat de aankomende weken van start. Dit zal gedaan worden door middel van een open qualifier, into een closed qualifier into tien weken van league play. Na deze 10-13 weken zullen wij eindigen met de Summer Showdown Finals!

Opzet van het toernooi

In dit 3v3 toernooi spelen we zoals al eerder genoemd een open qualifier, into een closed qualifier, into league play en eindigen we met de uiteindelijke finals.

In de open qualifier op dinsdag 25 mei en zaterdag 29 mei zal een double-elimination bracket bepalen welke beste 8 teams per qualifier doorgaan naar de closed qualifier. In deze open qualifier zullen alle matches een BO3 zijn. Deze matches zullen niet gestreamed worden op Rocket Benelux!

Na de open qualifier zullen wij direct op 30 mei de enige closed qualifier spelen. Deze closed qualifier zal dus met 16 teams zijn, er wordt weer door middel van een double-elimination bracket bepaald welke 8 laatste teams zullen overblijven. De matches van de closed qualifier zullen in plaats van een BO3, een BO5 zijn.

De closed qualifier zal wel worden gestreamed, maar op een iets andere manier dan wat jullie van ons gewend zijn. Om alle matches te laten zien zullen wij met 4 observers werken en net zoals The Grid: Overtime switchen tussen de 4 observers. 

Zodra er besloten is welke 8 teams mogen deelnemen aan league play, zullen 2 invited teams zich bij ons aan sluiten. Deze twee teams zullen later announced worden.

Zowel de league play als de finals zullen worden uitgezonden op Rocket Benelux!

League Play start op 12 juni en is wekelijks op zaterdag te volgen bij RocketBenelux vanaf 18h00!

Uiteindelijk zullen de 6 beste teams vanuit league play zich kwalificeren voor de finals. Deze finals zullen zich afspelen op 15 en 16 augustus en gaan bepalen wie wij de Benelux Summer Champion mogen noemen. De uitzending van de play-offs start om 19h00 en is wederom weer te vinden op het Twitch kanaal van RocketBenelux!

Prijzenpot

De totale prijzenpot bedraagt 3.000,- euro. Wij zullen iedereen die zich weet te kwalificeren voor League Play uiteraard belonen met hun prestatie.

Naast de reguliere prijzenpot zullen er ook individuele prijzen te winnen zijn, bijvoorbeeld voor Most Valuable Player of the finals, Striker of the Season, Playmaker of the Season en Saviour of the season

Meedoen?

Schrijf je via deze link in voor de open qualifiers: smash.gg/rocket-benelux-summer-showdown