Rocket Benelux presenteert haar nieuwe maandelijkse toernooi; de Rocket Benelux Masters.

Jonas, Social Media Writer

Rocket Benelux Masters

Het afgelopen halfjaar hebben de beste Rocket League teams uit de Benelux het elke maand kunnen uitvechten in onze Monthly Finals.
Vandaag kondigen we met trots ons vernieuwde maandelijkse toernooi aan; de Rocket Benelux Masters.

De Rocket Benelux Masters zullen bestaan uit vier kwalificatietoernooien waarvan de beste twee teams zich direct kwalificeren voor het eindtoernooi. Kwalificatietoernooien voor de Rocket Benelux Masters zullen op vrijdagen plaatsvinden. De toernooien worden afgewerkt in Single-Elimination vorm. Één kwartfinale en beide kwalificatiewedstrijden (halve finales) worden gestreamd. Kwalificeer je je voor het eindtoernooi, dan mag je niet meer deelnemen aan verdere kwalificatietoernooien in dezelfde maand.

Het eindtoernooi zal bestaan uit acht teams en wordt in een Single-Elimination vorm afgewerkt. De kwartfinales zullen bestaan uit best-of-five series, de halve finales en finale worden gestreamd en zijn best-of-seven wedstrijden. Het eindtoernooi zal plaatsvinden op de eerste dinsdag na de laatste qualifier. Als gekwalificeerd team voor het eindtoernooi is het mogelijk om één wisselspeler in te schakelen. Dit mag géén speler zijn van een ander gekwalificeerd team.

De afgelopen acht edities van de Rocket Benelux Monthly Finals hebben we georganiseerd via het platform van ESL Play. Met de introductie van de Rocket Benelux Masters is de keuze gemaakt om terug te verhuizen naar Smash.gg voor het organiseren van onze evenementen.

Op veler verzoek introduceren wij voor de Rocket Benelux Masters een 2/3 rule. Waar in vorige toernooien elke deelnemende speler een Belgische, Nederlandse of Luxemburgse nationaliteit moest hebben óf woonachtig moest zijn in één van die drie landen, geldt dat vanaf nu nog voor twee van de drie spelers. Dit betekent dat teams in de Rocket Benelux Masters mogen aantreden met twee Benelux-spelers en één speler uit het buitenland.

Ten slotte kunnen wij vol vreugde mededelen dat de prize pool van de Rocket Benelux Masters elke maand €240,- zal bedragen! Dit is een regelrechte verdubbeling van het te winnen prijzengeld ten opzichte van onze vorige toernooien. Er is dus letterlijk dubbel zo veel om voor te spelen ;)

Plaats Euro
1 €120,-
2 €60,-
3-4 €30,-


We zien jullie graag bij het eerste kwalificatietoernooi voor de Rocket Benelux Masters van maart. Inschrijven doe je hier!

Voor meer informatie of vragen, join onze Discord!