Rocket Benelux zal ook deze winter een competitie gelijk aan de Summer Showdown organiseren!

Petitie Pietie, Caster Manager | CEO

Rocket Benelux kondigt de Winter Showdown aan!

Rocket Benelux gaat na een succesvolle Summer Showdown een heuse Winter Showdown organiseren! Door middel van een open en closed qualifier zullen 10 teams in de uiteindelijke league play wederom strijden om een goed gevulde prijzenpot, van 3000 euro. Benieuwd naar de volledige opzet? Lees dan vooral even de stukken hieronder!

Na het toch wel grote succes van de Summer Showdown, konden wij natuurlijk niet achterblijven. De Winter Showdown zal, doormiddel van 10-15 weken aan wedstrijden, beslissen wie de volgende showdown winnaar is en WMB van de troon afstoot. Met een winters tintje, zullen we op 20 en 21 september starten met deze nieuwe showdown!

Opzet van het toernooi

In dit 3v3 toernooi spelen we . net zoals in de Summer Showdown, een open qualifier, into een closed qualifier, into league play en eindigen we met de uiteindelijke finals.

 

In de open qualifier op maandag 20 september en dinsdag 21 september zal een double-elimination bracket bepalen welke beste 6 teams per qualifier doorgaan naar de closed qualifier. De open qualifier zullen niet gestreamed worden op Rocket Benelux!

 

Na de open qualifier zullen wij direct op 28 september de enige closed qualifier spelen. Deze closed qualifier zal wederom weer met 16 teams zijn. De 12 teams vanuit de open qualifier zullen worden bijgestaan door 4 teams vanuit de Summer Showdown. Deze zullen later deze week bekend worden gemaakt. Er zal weer gebruik gemaakt worden van een double-elimination bracket. Deze bracket bepaald welke 10 teams zullen overblijven.

De closed qualifier zal wel worden gestreamed, precies op dezelfde manier als de vorige keer. 

 

Zodra er besloten is welke 10 teams mogen deelnemen aan league play. Op 4 oktober zal de league play starten. League play zal, net zoals bij de Summer Showdown, bestaan uit 9 weken single round robin. Deze zullen plaatsvinden op de dinsdagavond om 18h00, dit houdt dus ook in dat de Masters Finals naar maandag zullen worden verplaatst.

Uiteindelijk zullen de 6 beste teams vanuit league play zich kwalificeren voor de finals. Deze finals zullen zich afspelen op 11 en 12 december en gaan bepalen wie wij de Benelux Winter Champion mogen noemen, deze data zal onder voorbehoud zijn ivm RLCS. De uitzending van de play-offs start om 19h00 en is wederom weer te vinden op het Twitch kanaal van RocketBenelux!

Verandering ten opzichte van de Summer Showdown

Vorige Showdown hebben wij gebruik gemaakt van een reschedule optie. Deze zal komen te vervallen. In plaats van de reschedule, hebben de teams het recht om 1 extra sub in hun team op te nemen. Dit zal betekenen dat het team uit 5 personen zal bestaan. De 2/3e regel blijft van kracht, echter om de competitiviteit en aanwezigheid van de benelux scene zo hoog mogelijk te houden, zullen wij een 4/5e regel toevoegen voor substitutes. Dit houdt in dat 4 van de 5 spelers uit de BeNeLux moeten komen.

Ook zal er, wanneer er wel een FF zal moeten worden genoteerd, strenger gehandeld worden. Deze regels zullen nogmaals duidelijk met de deelnemende teams gecommuniceerd worden.

Zo hopen wij een nog spannender, leuker, maar vooral ook professionelere BeNeLux scene te krijgen.

Prijzenpot

De prijzenpot zal wederom weer bestaan uit 3.000 euro!

Meedoen?

Schrijf je via deze link in voor de open qualifiers: https://smash.gg/RBWS